Piti

Piti - viena iš " legendinių " sriubų verdamų Azerbaidžane ir ne tik. Kaip taisyklė, naudojama aviena su kauliuku, svogūnai, avinžirniai, kaštainiai arba bulvės, pomidorai arba džiovintos slyvos ir žinoma šafranas. Virti galima, kaip paprastame puode, taip ir porcijiniuose puodeliuose. Piti verdama ant labai nedidelės kaitros ir šito pasekoje išlieka skaidri ir kvapni. Norint ją išvirti reikia avieną su kauliuku sudėti į šaltą vandenį ir užvirti. Nuėmus susidariusias putas sudėti plonai supjaustytus svogūnus ir per naktį mirkytus avinžirnius ( jei naudosite konservuotus - to daryti nereikia ) ir nepilnai uždengus puodą, sumažinti kaitrą iki minimumo, kad vos virtų. Virimo trukmė priklausys nuo naudojamos mėsos. Mėsai suminkštėjus, dedame nedidelias bulves. Viena porcija - viena bulvė. Jei pavyktų gauti kaštainių, juos keptus, virtus ir nuluptus ( būna konservuotų, vakumo pakuotėje ), dėkite vietoje bulvių. Kiek? Kiek dūšia geidžia:). Sudėkite po skiltelę, vienai porcijai, pomidoro. Kas turite, galite vietoje jų dėti džiovintas kaukazietiškas slyvutes. Pasūdykite pagal skonį. Baigiant virti įberkite truputį grūsto šafrano. Uždengę palaikykite 5 - 10 min. Tiekite į stalą su lavašu, ar kita balta duona. Galite apibarstyti trupučiu džiovintų mėtų ir plonai pjaustytu svogūnu apibarstytu maltu žagreniu. Skanaus!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai